Ciasto łaciate z wkłądką serową i masą cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto białe:
Zrobić ciasto jak na biszkopt tylko bez żółtek.
Ciasto żółte:
Zrobić ciasto jak na biszkopt.
Przygotowanie do pieczenia:
Z obu ciast ułożyć szachownicę: w formie układać na przemian po 1 łyżce ciasta białego i żółtego. Piec w temp. 180 C przez 35 min.
Ser:
Masło, cukier, żółtka utrzeć.
Dodać ser, mąkę i wymieszać. Wyłożyć do formy i piec w temp. 180 C przez 50 min.
Masa:
Obie mąki i żółtka roztrzepać w 1/4 l zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. Dodać ugotowany roztwór i ugotować budyń.Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń i na końcu cappuccino. Krem podzielić na 2 części.
Przełożenie:
Ciasto- masa-ser-masa-ciasto-cukier puder.
Porady
Jeśli nie lubicie kawy cappuccino można zrobić zwykły budyniowy krem.
Komentarze