Łaciate racuchy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajne dwukolorowe racuszki.

  • 30 min

Składniki:

  • mąka 2 szkl
    serek homogenizowany 2 szt
    jajka 3 szt
    kakao 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka czubata
    alkohol 1-2 łyżki
    sól szczypta
    tłuszcz do smażenia
    cukier puder

Łaciate racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie łączymy w misce pomijając tłuszcz, kakao i cukier puder. Po wymieszaniu składników najlepiej w szerszej misce ciasto rozdzielamy na dwie części. Przy boku miski do jednej części ciasta dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy część z kakao.

    W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nabieramy ciasto tak by oba kolory ciasta znalazły się na jednej łyżce i kładziemy na tłuszcz.

    Smażymy krótko z obu stron na rumiano.

    Osączamy na papierowym ręczniku albo sicie i oprószamy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy