Łaciate muffinki

5 (198 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybko się je robi, krótko się pieką - zaspokoją ochotę na coś słodkiego.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1, 3/4 szkl. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    3/4 szkl.cukru
    2 jajka
    1 szkl. mleka
    6 łyżek oleju słonecznikowego lub 85 gr roztopionego masła
    1 łyżeczka ekst. z wanilii
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Łaciate muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugim jaja, mleko, olej i wanilię. Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać tylko do połączenia składników.
  • 2. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać.
  • 3. Formę do muffinek wyłożyć silikonowymi papilotkami. Łyżką nakładać na zmianę ciasto ciemne i jasne. ( na wysokość 3/4 foremki). Piec ok. 20 min. w temp.200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować