Łaciate krówki

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasteczka kruche, a z krówkami łączy je tylko nazwa i może troszkę wygląd :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    200 g margaryny
    100 g cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    300 g mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Łaciate krówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, margaryny, jaj, cukru pudru i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Do połowy ciasta dodać kakao. Następnie uformować ciastka w taki sposób, żeby dobierać po części jasnego i ciemnego ciasta formując z nich kulki.
    Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 min. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować