Łaciate ciasto z musem śliwkowym i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę .Dodać pozostale skladniki I lekko wymieszać.
2.Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka, cukier i mąkę zmieszaną z proszkiemdo pieczenia. Na końcu kakao i ccałość lekko wymieszać.
PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA
Na formę łyżką naprzemiennie nakładać porcję białego i ciemnego ciasta. Piec w 180 st C przez ok 35-45 min Po upieczeniu przekroić na 3 części.
3.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Zimną połączyć z serkiem.Gdy zaczyna gęstniec wylać na 1. blat biszkoptu i zakryć drugim.
4.Do musu dodać sypkie galaretki. Podgrzewać, ciągle mieszając aż do rozpuszczenia. Doslodzic wg gustu. Gdy będzie gęsta wylać na biszkopt i przykryć następnym.
5.W wodzie rozpuścić żelatyne. Cukier ,kakao margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Do ciepłej dodawać po 1 łyżeczce śmietany. Całość dobrze wymieszać i zimną polać placka. Wymiary formy 30x25.
6.Smacznego!
Porady
Można wierzch posypać kolorową posypka lub starymi orzechami. ♥
Komentarze