Labraks w asyście pomidorów

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Oprócz tego, że wykwintnie prezentuje się się na półmisku, to w smaku jest genialny. Polecam. Szybki pomysł na danie bardzo reprezentacyjne.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - labraks: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 15 sztuk
    - pietruszka naciowa: 1 pęczek
    - czosnek przeciśnięty: 1 ząbek
    - cytryna: 2 plastry
    - sól,pieprz do smkau: 1 łyżeczka
    - wino białe lub różowe: 50 mililitrów

Labraks w asyście pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę sprawić i oskrobać z łusek. Zrobić po 2 nacięcia pod skosem, z obu stron ryby. Natrzeć solą i pieprzem.
  • 2. Pietruszkę poszatkować, dodać wyciśnięte 1-2 ząbki czosnku , zalać oliwą. Taką mieszankę nałożyć na labraksa i włożyć do środka. Plastry cytryny również włożyć do środka.
  • przygotowanie ryby 3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pomidorkami. Chlusnąć winem i piec w 180 stopniach z termoobiegiem około 20 minut. Na koniec włączyć funkcję grill i przyrumienić skórkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy