Labraks smażony

  • wyświetlono: 3441 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Labraks (okoń morski) jest bardzo smaczną rybą. Świetnie smakuje smażony na patelni lub grillowany.

Składniki

- 2 labraksy (po 1 szt na osobę)
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Labraks smażony

  • 1. Rybę umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.
  • 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.
    Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz.
    Odstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta).
    Podawać z surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybaokoń morskilabraks

Komentarze

Podobne przepisy

martadela

Dodane przez: anka1988

Mortadela smażona

Szybki obiad!

Mintaj smazony

Dodane przez: ewaeu

Mintaj smażony

Bardzo smaczna ryba.

danie

Dodane przez: Babcia Tereska

SMAŻONY FILET Z MORSZCZUKA

Filety na ciepło do obiadu.

szczupak smażony

Dodane przez: majka190382

SMAŻONY SZCZUPAK

Najprostszy sposób na pyszne podanie...

Szczupak smażony

Dodane przez: Henryka

Szczupak smażony

Dzisiaj szczupaczek dobrze usmażony...

Karp smażony

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony

Bez tego dania nie wyobrażam sobie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE