Łabędzie ptysiowe

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Łabędzie ptysiowe, bardzo łatwy przepis i smaczny deser.Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 50g margaryny
    Szklanka mąki
    2 jajka
    Bita śmietana
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łabędzie ptysiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na małym gazie rozpuść margaryne.
    Do rozpuszczonej margaryny wsyp mąkę i wymieszaj. Odstaw masę do ostudzenia.
    Po wystudzeniu masy zmiksuj ją dodając po kolei jajka.
    Masę nałóż do woreczka na krem i formuj podłużne kułeczka
    I cienkie ślaczki w kształcie litery S. Piecz w 180stopni ok 25 minut.
    Po wystudzeniu ubij śmietane z cukrem pudrem.
    Odkrój górną warstwe ciastka i zrób z niej skrzydełka, przekrój ją wzdłóż.
    Na dolną cześć nałóż krem wbij w krem ślaczek w kształcie litery S to będzie szyja.
    I dodaj górna cześc po bokach to będa skrzydełka. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować