Łabędzie

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciastka wzbudzają zachwyt oryginalnym kształtem i smakiem.

Składniki:

  • kostka margaryny
    25 dag mąki
    8 jajek
    bita śmietana
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Ptysie

Łabędzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1/2 l wody gotujemy, dodajemy margarynę, a gdy się rozpuści, mieszając, wsypujemy mąkę. Nie przerywając mieszania, podgrzewamy, aż ciasto będzie szkliste. Studzimy. Mieszamy z jajkami.
  • 2. Na blachę wyciskamy szprycą porcje ciasta, nadając kształty pytajników (szyje) i jajek (tułowia). Pieczemy w temp. 220 °C do zrumienienia. Studzimy.
  • 3. Tułowia przecinamy. Napełniamy bitą śmietaną. Doczepiamy szyje. Oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować