Ciasto Łabędzi puch

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

Kokosowe ciasto ktore rozplywa sie w ustach. Pieknie pachnie kokosem i naprawde jest pyszne

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6jajek
    1,5szkl. maki
    1szkl. cukru
    1lyzeczka proszku do piecz
    4lyzki oleju

    Masa:
    1,5kostki masla
    20dag wiorek kokosowych
    2czerstwe kajzerki(kupic 2 dni wczesniej)
    3szkl. mleka
    0,5szkl.cukru+ 1cukier waniliowy

    Dodatkowo:
    dzem z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Desery

Ciasto łabędzi puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Bialka oddzielic od zoltek. Bialka ubic na sztywno dodac cukier nastepnie zoltka wymieszane z proszkiem do piecz. Na koncu make oraz olej wymieszac dokladnie wylac na blache(23×38) i piec ok 30min w temp. 170-180'C. Upieczone ciasto ostudzic i przekroic
  • 2. Masa:
    Namoczyc kajzerki w 2szkl. zimnego mleka. Do namoczonych bulek wlac 3-cia szkl. mleka, cukier, cukier waniliowyoraz 10dag kokosu i gotowac 5min. Utrzec maslo i dodawac wystygnieta papke az zrobi sie puszysta masa.
  • 3. Posypka: lyzke masla+ lyzka cukru + 10dag kokosu zeszklic na patelni na zloty kolor na wolnym ogniu
  • 4. Przekladac od dolu:
    biszkopt-dzem-masa-biszkopt-dzem-masa-zeszklony kokos

Porady

Najlepszy na drugi trzeci dzien

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować