Ciasto łabędzi puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Bialka oddzielic od zoltek. Bialka ubic na sztywno dodac cukier nastepnie zoltka wymieszane z proszkiem do piecz. Na koncu make oraz olej wymieszac dokladnie wylac na blache(23×38) i piec ok 30min w temp. 170-180'C. Upieczone ciasto ostudzic i przekroic
2.Masa:
Namoczyc kajzerki w 2szkl. zimnego mleka. Do namoczonych bulek wlac 3-cia szkl. mleka, cukier, cukier waniliowyoraz 10dag kokosu i gotowac 5min. Utrzec maslo i dodawac wystygnieta papke az zrobi sie puszysta masa.
3.Posypka: lyzke masla+ lyzka cukru + 10dag kokosu zeszklic na patelni na zloty kolor na wolnym ogniu
4.Przekladac od dolu:
biszkopt-dzem-masa-biszkopt-dzem-masa-zeszklony kokos
Komentarze