Kwiatki z kiełbasą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

kwiatki z ciasta francuskiego to idealna przekąska na przyjęcie lub na seans filmowy

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 cienkie kiełbasy
    oliwki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Kwiatki z kiełbasą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki odsączyć z zalewy. Kiełbaski pokroić w kawałki 2 cm.
    Ciasto francuskie rozłożyć. Kroić wzdłuż krótszego boku paski o szerokości 2 cm. Każdy pasek przekroić na pół.
    Każdy pasek zlepić ze sobą końcówkami. Uformować okrąg. Ułożyć 3 okręgi przy sobie (dłuższym bokiem), jeden przy drugim. W każdym okręgu włożyć z jednej strony oliwkę a z drugiej kawałek kiełbaski. Jeżeli w pierwszym z lewej strony była oliwka a z prawej kiełbasa to w drugim włożyć z lewej strony kiełbasę a z prawej oliwkę, natomiast w trzecim z lewej strony oliwkę a z prawej kiełbaskę. Środki okręgów zlepić razem formując kwiatka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 180 - 200 st C. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smakują i na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować