Kwaszona kapusta z pieczarkami i parówkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowaną kapustę podaję z ziemniakami a potrawa smakuje troszkę jak bigos tylko,że w lżejszej wersji.

  • 40 min

Składniki:

  • 800 g kwaszonej kapusty

    400 g pieczarek

    6 cienkich parówek

    1 duża cebula

    1 łyżka pomidorowego koncentratu

    2 łyżeczki ketchupu

    pieprz,sól,majeranek,cukier do smaku

Kwaszona kapusta z pieczarkami i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić,zalać wrzącą wodą i ugotować.Odcedzić.

    ...Pieczarki oczyścić,pokroić w paski .Usmażyć razem z drobno posiekaną cebulą.Przyprawić solą i pieprzem do smaku

    ...Parówki obrać,pokroić w plasterki.

    ...Kapustę połączyć z pieczarkami , parówkami,koncentratem , ketchupem i majerankiem.Przyprawić do smaku.Dusić na małym ogniu często mieszając przez około 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy