Kwasówka smołdzińska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kuchnia kaszubska charakteryzująca się wyrazistym smakiem.

  • 40 min

Składniki:


  • litr wywaru mięsno-warzywnego (u mnie z żeberek i włoszczyzny)
    2 szklanki kwasu z kiszonej kapusty
    30 g suszonych grzybów
    łyżka masła
    łyżka mąki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kwasówka smołdzińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy ,zalewamy wodą ,moczymy przez noc ,a następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły ,do miękkości. Grzyby wyciągamy ,kroimy ,wrzucamy do gorącego bulionu mięsno-warzywnego i soku z kapusty. Dolewamy wywar z grzybów. Zagotowujemy i zagęszczamy zasmażką z mąki i masła. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami pokrojonymi w kostkę ,ugotowanymi osobno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować