Kwaśnica na żeberkach

  • wyświetlono: 544 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Kuchnia polska cudowna i bardzo smaczna jest.

DSC_1166
  • 120min

Składniki

1 kg żeberek
400 g kiszonej kapusty
3 suszone kapelusze grzybów
400 g ziemniaków
1 cebula
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kwaśnica na żeberkach

  • Kwaśnica na żeberkach1. Ziemniaki pokroiłem w grubą kostkę, ugotowałem, odcedziłem, odstawiłem.

    Mięso ugotowałem w 2 litrach wody, odcedziłem, ostudziłem.


    Kapustę odcisnąłem z kwasu, pokroiłem, dodałem do wywaru, dodałem przesmażoną na maśle cebulę, pokrojony czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy. Wlałem kwas z kapusty. Gotowałem do miękkości.


    W osobnym garnku ugotowałem namoczone wcześniej grzyby. Pokroiłem je i dodałem wraz z wywarem, w którym się gotowały.

    Dodałem mięso i ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Krupnik na żeberkach

Dodane przez: Iwona75

Krupnik na żeberkach

Pożywna zupa, gotowana na żeberkach....

Dodane przez: justynapedrak

kwaśnica na każdą porę roku

Tania i przepyszna potrawa, której...

kwasnica

Dodane przez: Ania79

Kwaśnica

Kwaśnica.Szybka,prosta,smaczna...

image-260ydjw

Dodane przez: Pattka89

Prosty kapuśniak na żeberkach

Chciałabym przedstawić Wam moją...

Kwaśnica

Dodane przez: Chlipek1986

Kwaśnica

Jest to potrawa prosta w przygotowaniu...

tradycyjna zupa ogórkowa

Dodane przez: bogusia82

Zupa ogórkowa na żeberkach

Pyszna zupa ogórkowa na wywarze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE