kwaśnica na każdą porę roku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tania i przepyszna potrawa, której nikt się nie oprze. Idealna na jesień i zimę, rozgrzewająca i pełna witamin zupa.

  • 45 min

Składniki:

  • Kapusta kiszona 300 g
    żeberka wieprzowe lub boczek surowy 80 g
    cebula 2 szt
    smalec 5 g
    ziemniaki 2 szt
    marchew 1 szt
    pieprz ziarnisty(do smaku)
    sól (do smaku)

Kwaśnica na każdą porę roku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu, do garnka włożyć zeberka, kapuste, cebulę i zalać wodą tak aby przykryć wszystkie składniki. Ziemniaki ugotować oddzielnie pokrojone w kostkę. zupę gotować aż mięso zmięknie. Połączyć ziemniaki z zupą i doprawić do smaku.
    Smacznego, mam nadzieję że będzie smakowało:)

Porady

Aby kwaśnica była jeszcze pyszniejsza należy żeberka przed gotowaniem ugrillowac lub usmażyć na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy