Kwaśnica na golonce wędzonej

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

Zupa wykonana w szybkowarze w ciągu 35 min.....Ucieszy nie jedno męskie podniebienie i nie tylko :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 golonka wędzona
    400 g kapusty kiszonej
    2 kostki rosołowe bulion warzywny
    Vegeta/ pieprz
    1 łyżka magi
    troszkę posiekanej natki pietruszki i koperku.
    2 łyżki smalcu ( u mnie smalec swojski ze skwarkami)
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kwaśnica na golonce wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kwaśnica na golonce wędzonej 1. Do szybko waru (4,5l) daje golonkę i posiekaną drobno kapustę kiszoną. Daje przyprawy wraz z kostkami rosołowymi zalewam wodą ( w zależności od wielkości mięska) aby golonka w całkowicie została przykryta wodą, a nawet trochę więcej wody nie zaszkodzi.
    zamykam szczelnie szybkowar i gotuje 35 min, odpuszczam ciśnienie.
    W miedzy czasie przygotowuje zasmażkę. Na patelni stopić smalczyk i podbić mąką zagotować i podlać wodą do uzyskania papkowatej konsystencji cały czas mieszając nie dopuścić do powstania "grudek".
    Następnie zasmażką podbijamy zupę, zagotowujemy jeszcze doprawiamy Vegetą, pieprzem i magą. Na sam koniec dajemy posiekaną zieleninę.

Porady

Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami pokrojonymi w kostkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować