Kwaśnica

5 (198 ocen)

  • 20 min

Jest to potrawa prosta w przygotowaniu i bardzo pożywna polecam wszystkim.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    1 kg wedzonych żeberek
    0.5 kg ziemniaków
    3 cebule
    garść grzybów suszonych
    pieprz, sól
    maga, wegeta
    liść lałrowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kwaśnica

Kwaśnica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną należy zagotować i odcedzic. Po odcedzeniu ponownie zalać wodą dosypać dwie łyżki stołowe wegety i gotować do miękkości.
    Grzyby namoczyć i posiekać w drobną kostkę i wrzucić do gotującej się kapusty. Cebule pokroić w kostkę podsmażyc i dodać do kapusty.
    Obrane i pokrojone ziemniaki pokroić w ćwiartki i gotować razem z żeberkamin ok. 60 min ( ziemniaki mają być rozgotowane). Ziemniaki i żeberka przełożyć do kapusty i gotować ok. 15 min doprawić do smaku(wegeta, maga, piepsz, sól).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować