Mięciutkie i chrupiące kwadraciki smakują wyjątkowo.
1 godz. 30 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Farsz
500 g mięsa wieprzowego
200 g mięsa drobiowego
1 cebula
100 g sera żółtego
1 łyżka masła
sól
pieprz
Dodatkowo
kwadratowe foremki do pieczenia
Kwadraciki z mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno siekamy i smażymy na maśle na złoty kolor
Mięso wieprzowe mielimy na maszynce , mięso drobiowe najpierw gotujemy do miękkości i także przepuszczamy przez maszynkę
Wszystkie składniki mieszamy razem , doprawiamy solą i pierzem. Z tak przygotowanego farszu formujemy niewielkie kulki.
Ser żółty kroimy w grubszą kostkę.
2.Ciasto francuskie kroimy na kwadraty według wielkości foremek.
Foremki wypełniamy ciastem , do środka wkładamy po kulce mięsnej i kostce sera.
3.Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.
Komentarze