Kwadraciki z mięsem i serem

5 (154 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mięciutkie i chrupiące kwadraciki smakują wyjątkowo.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Farsz
    500 g mięsa wieprzowego
    200 g mięsa drobiowego
    1 cebula
    100 g sera żółtego
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    Dodatkowo
    kwadratowe foremki do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Ciasto

Kwadraciki z mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekamy i smażymy na maśle na złoty kolor
    Mięso wieprzowe mielimy na maszynce , mięso drobiowe najpierw gotujemy do miękkości i także przepuszczamy przez maszynkę
    Wszystkie składniki mieszamy razem , doprawiamy solą i pierzem. Z tak przygotowanego farszu formujemy niewielkie kulki.
    Ser żółty kroimy w grubszą kostkę.
  • 2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty według wielkości foremek.
    Foremki wypełniamy ciastem , do środka wkładamy po kulce mięsnej i kostce sera.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować