Kuskus z warzywami w 30 minut

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie dla amatorów kaszy kuskus. Aromatyczne, pożywne, wyjątkowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kuskus sól pierś z kurczaka pomidory suszone w zalewie sos sojowy olej pieczarki serek topiony kremowy w kostce połowę papryki- dowolny kolor śmietana pieprz ząbek cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskus z warzywami w 30 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fotografia Paulina Bieńczyk 1. 1. Kuskus przygotowujemy według przepisu
    2. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną pierś z kurczaka oraz poszatkowaną cebulę
    3. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sosem sojowym
    4. Smażymy chwilę, dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę( cieniutko), to samo z suszonymi pomidorami
    5. Gdy wszystko będzie mięciutkie to dodajemy serek topiony, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji
    6. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta możemy dodać śmietany 30%
    7. Doprawiamy do smaku
    8.Podajemy na kaszę (można użyć też makaronu)

Porady

Można podać z inną kaszą, ryżem lub z makaronem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować