Kuskus z warzywami

0 (0 ocen)

Szybkie w przygotowaniu danie z kaszy kuskus i zielonych warzyw. Dobre na ciepło i na zimne, np jako lunch do pracy

Składniki:



  • 150 g kuskusu
    0,5 brokuła
    200 g zielonego groszku
    1 cukinia
    sól i pieprz do smaku
    ok 300-350 ml bulionu
    1 łyżka masła klarowanego

Kuskus z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Groszek wrzucić na osolony wrzątek, gotować 3 minuty, odcedzić.

    Brokuł wrzucić na wrzątek, gotować 5 minut, odcedzić. Podzielić na mniejsze kawałki.

    Cukinię pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzane masło klarowane, smażyć aż lekko zmięknie.

    Następnie dodać groszek, brokuł i wymieszać. Dusić chwilę razem, doprawić lekko solą i pieprzem.

    Kuskus zalać wrzącym bulionem, ok 1 cm ponad powierzchnię kaszy, przykryć. Po 5 minutach przemieszać, dodać gorące warzywa, doprawić ewentualnie do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy