Kuskus z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę ugotować do miękkości w osolnej wodzie,odcedzić na durszlaku-odstawić
2.Kaszę kuskus przygotować wg. instrukcji na opakowaniu-odstawić.
3.Marchew obrać,cukinię porządnie wyszorować,następnie pokroić w julienne.
Cebule obrac i pokroić w pół krążki.
4.Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę z chili i solą ziołową i czosnkiem.
5.Następnie dodać cukinię,marchewkę i przemieszać. Zmniejszyć ogień,przykryć pokrywą i udusić warzywa do miękkości,ale żeby sie nie rozpadły a były lekko chrupkie.
6.Jak już takie będą,odkryć pokrywę,wsypać fasolkę i wymieszać całość. Chwilke trzymać na ogniu żeby wszystko się podgrzało i gotowe. Gdyby było za mdłe doprawić sobie jeszcze.
Na talerzu ułożyć wcześniej przygotowaną kaszę,dodać warzywa i możemy podawać.
Smacznego :-)
Komentarze