KUSKUS Z TUŃCZYKIEM, groszkiem i pomidorem

4.49 (162 ocen)

  • 30 min

Pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 60g kaszki kuskus (suchej)
    150g tuńczyka w wodzie
    100g groszku konserwowego
    1 pomidor
    sól, pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę kuskus wsypać do miseczki, posolić, zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić na około 10 minut. Rozgrzać patelnię. Pomidora umyć i pokroić w małą kosteczkę, wrzucić na patelnię. Dodać odsączonego z wody tuńczyka i zielony groszek. Gdy kaszka kuskus będzie gotowa również przełożyć ją na patelnię. Posolić i popieprzyć wedle uznania. Podgrzewać na małym ogniu. Gotowe, ciepłe danie przełożyć na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować