Kuskus z sosem warzywnym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje dzieci i mąż chwalą zdrową kuchnię, jaką prowadzę.

Składniki:

  • ● ok. 20 dag kuskusu
    ● 40 dag fileta z indyka
    ● cebula
    ● 20 dag mrożonej papryki 3-kolorowej
    ● 20 dag mrożonej kukurydzy
    ● 20 dag mrożonej marchewki
    ● 3 łyżki śmietany 18-proc.
    ● 3 łyżeczki mąki
    ● zioła prowansalskie
    ● majeranek
    ● sól
    ● olej do smażenia

Kuskus z sosem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus zalewamy wrzątkiem 5 mm nad poziom kaszy. Odstawiamy na 5 minut.
  • 2. Mrożone warzywa gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Odcedzamy.
  • 3. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso i krótko smażymy. Wlewamy 1 szklankę wody i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Dodajemy warzywa.
  • 4. Mąkę mieszamy z małą ilością wody, a następnie ze śmietaną. Zagęszczamy mięso z warzywami. Doprawiamy do smaku. Podajemy z kuskusem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy