Kuskus z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis i zdjęcie pochodzą z książki „Smaki świata”.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kuskus: 200 gramów
    - Czerwona papryka (posiekana): 1 sztuka
    - dymka (posiekana na plastry): 4 sztuki
    - rodzynki: 50 gramów
    - gorący bulion drobiowy: 300 gramów
    - oliwa extra vergine: 1 łyżka
    - orzechy piniowe (prażone): 2 łyżki
    - cytryna (sok): 1 sztuka
    - pietruszka (posiekana): 1 łyżka
    - kolendra (grubo pokrojona): 1 łyżka
    - pierś z kurczaka (grillowana): 2 sztuki

Kuskus z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy kuskus, paprykę, dymkę i rodzynki.
    Polewamy kuskus gorącym bulionem i przykrywamy na 10 minut.
    Widelcem mieszamy kuskus, dodajemy oliwę z oliwek, orzeszki piniowe, sok z cytryny, pietruszkę i kolendrę.
  • 2. Kroimy piersi kurczaka i układamy na kuskusie. Podajemy z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy