Kuskus podróżnika

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kilka składników z różnych części świata w jednym daniu

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki kaszy kuskus
    1 czerwona papryka
    1 średnia cebula
    250 g twardego sera typu bałkańskiego
    250 g kiełbasy chorizo
    pęczek natki pietruszki
    olej do smażenia
    sól, pieprz

Kuskus podróżnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Ser kroimy w kostkę. Piekarnik nastawiamy na opcję grill i ustawiamy temperaturę na 150 stopni. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozsypujemy kostki sera i wkładamy na najwyższą półkę piekarnika. Grillujemy przez ok. 10 min do zrumienienia.
  • 3. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy warzywa. Kiełbasę kroimy w półplasterki i dodajemy na patelnię. Smażymy razem przez ok. 5 minut. Dodajemy grillowany ser. Mieszamy z kuskusem, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy