Kurze udka na ostro w panierce z platkow kukurydzianych

4.5 (177 ocen)

Są pyszne,chrupiące i mają zdrową panierkę :)

Składniki:

  • Marynata:
    -5 kurzych udek
    -300-400g jogurtu greckiego
    -3,5 łyżki ostrej musztardy sarepskiej
    -pieprz, sól, słodka papryka,czosnek granulowany ( według uznania)
    Dodatkowo:
    -około 3 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Kurze udka na ostro w panierce z platkow kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt grecki musztardę i przyprawy dokładnie wymieszać. W tak przygotowanej marynacie maczać udka z obu stron.Następnie obtaczać je w pokruszonych płatka kukurydzianych.Blaszkę do pieczenia lekko posmarować olejem i układać na niej kurze udka.Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut lub gdy zacznie nabierać lekko złotawego koloru.Podawać ze zmiakami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować