Kurze kotleciki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Superowy dodatek do obiadu.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kura 1 szt.
    Jako 1 szt.
    Rosół ¾ szklanki
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki 1 pęczek
    Bułka tarta wymieszana z mąka do panierki
    Masło do smażenia
    Olej do smażenia

Kurze kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Kurę podzielić na kawałki i ugotować do miękkości z dodatkiem soli i czosnku. Następnie ostudzić, oddzielić od kości, zmielić. Dodać jajko, wlać ostudzony rosół powstały z gotowania, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku i wyrobić jednolitą masę. Formować na dłoni kotleciki, panierować i smażyć na oleju, po przewróceniu na drugą stronę posypać wiórkami masła co nada kotlecikom fajny aromat.

Komentarze

Podobne przepisy