Kurki w kremowym sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Rozpoczęła się pora grzybobrania więc trzeba wykorzystać ją w pełni.

  • 40 min

Składniki:

  • 25 dag makaronu świderki
    50 dag kurek
    2 duże cebule
    sól, pieprz
    200 ml jogurtu naturalnego
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka curry
    1 trójkącik serka topionego śmietankowego
    pęczek natki pietruszki

Kurki w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.Kurki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze części. jeżeli są małe kurki nie kroimy ich wcale. Cebule kroimy w półksiężyce i smażymy razem z kurkami na oleju około 15 minut.. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Do kurek wlewamy jogurt naturalny, dodajemy koncentrat, serek topiony i curry. Dusimy na małym ogniu często mieszając około 20 minut. Natkę pietruszki myjemy i siekamy. Połowę natki dajemy pod sam koniec gotowania sosu. Na makaron wylewamy sos i posypujemy pozostałą natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy