Kurczakowe racuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

idealna metoda na to, aby wykorzystac mięso z rosołu

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso obrane z udek: 3 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 0.5 szklanki
    - woda mineralna gazowana: 0.25 szklanki
    - olej: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - posiekana natka: 1 łyżka
    - przyprawa do kurczaka: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kurczakowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbic do miski, roztrzepac mikserem, następnie dodac olej, mąkę z proszkiem wodę gazowaną, ubic. Do ciasta dodac rozdrobnione mięso, przyprawy, natkę i wymieszac. Zostawic na 10 minut. Smażyc z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy