Kurczakowe racuszki

0 (0 ocen)

Idealne na obiad albo samodzielną przekąskę.

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    2 szkl mąki
    4 jajka
    1 marchewka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    kilka liści selera
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka szczypiorku
    olej
    sól, pieprz

Kurczakowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obgotować, po ugotowaniu obrać z kości i wrzucić do miski.
  • 2. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i podgotować.
  • 3. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju.
  • 4. Koperek, szczypiorek i seler posiekać.
  • 5. Wszystko wrzucić do miski i dodać jajka, mąkę i doprawić do smaku.
  • 6. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść małe placki, smażyć na złoty kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy