Kurczakowe kule z boczkiem, pieczarkami i serem

5 (184 ocen)

  • 60 min

Smaczne na obiad,kolację lub przekąskę moim domownikom bardzo smakowały.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka(pojedyncze)
    150 g wędzonego boczku
    150 g żółtego sera
    4 duże pieczarki
    2 jajka
    masło
    olej
    bułka tarta
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Przekąski

Kurczakowe kule z boczkiem, pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,osuszamy ,przecinamy wzdłuż na połowę,delikatnie rozbijamy ,opruszamy solą i pieprzem.
    Boczek kroimy w kostkę i topimy,tłuszcz odlewamy.
    Ser i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach,pieczarki przesmażmy na maśle,po czym łączymy z serem i boczkiem doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
  • 2. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz i zawijamy,formując kształt kuli.
    Panierujemy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej.
    smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować