Kurczakburger kebabowy

  • wyświetlono: 128 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam smak kebaba i chciałam wzbogacić domowy fas-food o jego smak. Smakuje wyśmienicie

PB062044 — kopia
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki kotletów:

50 dag mielonego mięsa z kurczaka

Jajko

1 Cebula biała

2 Łyżki ostrej musztardy

Bułka tarta

Olej

przyprawa do kebaba

Ponadto:

4 bułki hamburgerowe

4 plastry sera żółtego

Mały ogórek szklarniowy

Papryka czerwona

2 pomidory

sałata liściasta

keczup, sos czosnkowy

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczakburger kebabowy

  • 1. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, musztardą, pokrojoną cebulą. Przypraw przyprawą do kebaba. Odstaw na około pół godziny. Z mięsa uformuj dość płaskie kotlety i obtaczaj w bułce tartej. Smaż burgery na rumiany kolor z obu stron i kładź zaraz po usmażeniu plastry sera.

    Bułki rozetnij i opiecz następnie posmaruj je sosem czosnkowym. Na spodzie bułek ułóż liście sałaty, połóż kotleta, keczup, plastry papryki, ogórka i pomidora . Przykryj drugą częścią bułki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kotletyhamburgerfast foodkebeb

Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE