Kurczak zapiekany w sosie koperkowym

4.49 (173 ocen)

  • Średni

Kurczak podany w ten sposób jest naprawdę bardzo smaczny. Doskonale komponuje się z surówką z kapusty pekińskiej.

  • Średni

Składniki:

  • - piersi kurczaka podwójne: 2 sztuki
    - starty żółty ser: 20 dekagramów
    - śmietana: 1 szklanka
    - koperek: 1 pęczek
    - cebula: 1 sztuka
    - przyprawa do kurczaka: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak zapiekany w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w grubą kostkę. Następnie lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, obficie posypać przyprawą do kurczaka. Obsmażyć. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Koperek posiekać a cebulę pokroić w kostkę. Do śmietany dodać ser, cebulę, koperek, doprawić. Sosem zalać mięso. Piec ok. 30 min w temp. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować