Kurczak z wątróbką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Potrawa z kuchni chińskiej. Smakowite danie, łatwe i szybkie w przygotowaniu, poprawi nam nastrój, gdy za oknem zimno i pada.

  • 40 min

Składniki:

  • - 20 dag piersi z kurczaka
    - 10 dag wątróbki drobiowej
    - 10 dag pieczarek
    - 10 dag zielonego groszku
    - 1 łyżka sosu sojowego (magi)
    - 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
    - 4 łyżki oleju
    - 2 łyżki wódki
    - sól
    - 1/2 łyżeczki cukru

Kurczak z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso przygotowane do smażenia 1. Mięso i wątróbki pokroić w kostkę, posolić, dodać imbir, 2 łyżki oleju i pozostawić na 15 minut. Następnie smażyć na oleju 3 minuty.
  • Usmażone pieczarki z groszkiem i przyprawami 2. Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na oleju, dodać groszek, skropić sosem sojowym, dodać cukier, wódkę, smażyć 2 minuty. Wszystko połączyć, chwilę smażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy