KURCZAK Z WARZYWAMI – PO HISZPAŃSKU

4.5 (195 ocen)

  • 35 min

Dziś mam dla Was przepis, który zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem przywodzi na myśl fantastyczne wakacje i gorące słońce Hiszpanii.Soczysta pierś z kurczaka w połączeniu z warzywami i makaronem jest daniem lekkim, ale niezwykle sycącym.

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * pierś z kurczaka – 2 szt

    * marchew – 2 szt

    * czarne oliwki – ok.50 g

    * pomidory ( koktajlowe lub zwykłe ) – 150 g

    * kukurydza – 50 g

    * cebula – 1 szt

    * czosnek – 2 ząbki

    * bulion warzywny – 150 m

    * oliwa z oliwek – 4 łyżki

    * makaron

    * sól, pieprz – do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z warzywami – po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczone, lekko ubite i osolone z dwóch stron piersi z kurczaka smażymy kilka minut na oliwie, zdejmujemy.

    Na tę samą patelnię dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek,przesmażamy, a następnie dodajemy pokrojoną w plastry marchew i smażymy razem jeszcze kilka minut.

    Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy usmażonymi warzywami, dodajemy oliwki, kukurydzę oraz przekrojone pomidory.

    Podlewamy bulionem, oprószamy pieprzem i wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.20 minut.

    Podajemy gorące z ugotowanym makaronem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Kurczak Makaron Oliwki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować