2 torebki ryżu 1 duża podwójny filet z kurczaka 40 dkg pieczarek 1 mała cebula sos-1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku starty na tarce o drobnych oczkach,sól ,pieprz,olej do smażenia
Kurczak z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu.Filet kroimy w kostkę,pieczarki w plasterki,cebulę w drobną kostkę Mięso przyprawiamy solą i pieprzem,smażymy na małej ilości oleju na złoty kolor.Na osobnej patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju,wrzucamy pieczarki z cebulą i smażymy ,mieszając.Gdy zaczną się rumienic,zdejmujemy z ognia i łączymy z mięsem z kurczaka,doprawiamy solą i pieprzem.Składniki sosu łączymy,doprawiamy do smaku.Na talerze wykładamy porcje ryżu,następnie mięso z pieczarkami,polewamy sosem.
Komentarze