Kurczak z rosołu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można podać na obiad albo zjeść z pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 5 szt
    pałki z kurczaka 3 szt
    udziki z kurczaka 3 szt
    jajka 2-3 szt
    przyprawa magii
    pieprz
    bułka tarta
    olej

Kurczak z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i gotujemy w rosole z dodatkiem warzyw. Wyjmujemy ugotowane mięso i osączmy z rosołu. Skrapiamy lekko przyprawą magii i oprószamy pieprzem. Odstawiamy na ok 60 min.

    Jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami wody. Mięso obtaczamy w tartej bułce, jajku i ponownie w tartej bułce.
    Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
    Zamiast skrapiać przyprawą można oprószyć mięsko ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy