Kurczak z rabarbarem

4.5 (155 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne złoto-brązowe kawałki soczystego kurczaka w towarzystwie rabarbaru. A wszystko to w wyśmienitym, śmietankowym sosie. Letnim, odświeżającym z miodową nutą.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z kury: 500 gramów
    - rabarbar: 100 gramów
    - słodka śmietanka: 200 mililitrów
    - miód: 3 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - melisa: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Filety z kurczaka kroimy w dużą kostkę, solimy, obsmażamy na maśle na patelni.
  • 2. Rabarbar siekamy i przekładamy wraz z kurczakiem do żaroodpornego naczynia.
  • 3. Zalewamy kurczaka miodem wymieszanym ze śmietanką. Pieczemy w piekarniku przez 15 minut.
  • 4. Przed podaniem danie posypujemy posiekanymi listkami melisy. Doskonale smakuje z młodymi ziemniakami lub białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować