Kurczak z porami i pieczarkami DR07

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie jednogrankowe i szybkie do zrobienia :) A jakie sycące! Polecam!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - pieczarki: 200 gramów
    - białe wino: 100 mililitrów
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek, oregano: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z porami i pieczarkami dr07 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por pokroić na 1cm kawałki, wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię, zalać winem lub wodą, podgotować. Piersi pokroić w paski, dodać do pora i dalej dusić. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, pietruszkę posiekać. Dodać do piersi. Przyprawić wg uznania. Podsmażyć do miękkości piersi (można polewać wodą). Jogurt lekko osolić i zahartować gorącą wodą. Pod kurczakiem zmniejszyć ogień i wlać jogurt. Dokładnie wymieszać.

    Podawać posypane natką pietruszki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować