Kurczak z pieczarkami w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -filet z kurczaka ok. 0,5 kg
    -30 dag pieczarek
    -duża cebula
    -0,5 l śmietanki 12%
    -1/3 kostki masła
    -przyprawy
    -sól
    -pieprz

Kurczak z pieczarkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane mięso kroimy w paski i wrzucamy na roztopione masło, obsmażamy przez około 1-2 minut. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki. Całość smażymy do momentu, aż mięso będzie miękkie i woda z pieczarek wyparuje. Polewamy wodą, około ¼ szklanki lub białym winem, dodajemy śmietankę i przyprawiamy, całość doprowadzamy do lekkiego zagotowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy