Kurczak z pieczarkami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić na półplasterki.
Kurczaka pokroić w kosteczkę.
Do rondla wrzucić kurczaka, skropić sosem sojowym, podsmażyć na złoto.
Na patelni podsmażyć pieczarki, kiedy wytracą soki, wsypać cebulę, smażyć do zeszklenia cebuli, całość przełożyć do rondla z kurczakiem, dodać mascarpone, wymieszać, dodać pieprz i dusić pod przykryciem na malutkim ogniu 8 - 10 minut. Na koniec ewentualnie doprawić.
Na talerzach posypać siekaną zieloną pietruszką, podawać w towarzystwie ryżu i np mieszanki warzyw na ciepło.
Porady
Danie możemy również podać z makaronem lub pure ziemniaczanym.
Komentarze