kurczak z pieczarkami i kukurydzą

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

szybkie, ale bardzo smaczne danie

  • 30 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    12 pieczarek
    mała puszka kukurydzy
    cebula
    ząbek czosnku
    mały jogurt naturalny
    pół małej śmietany 18%
    sól (ewentualnie pół kostki rosołowej)
    pieprz
    papryka słodka
    ulubione zioła ( u mnie bazylia, tymianek, rozmaryn)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy i smażymy, dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, gdy kurczak się usmaży dodajemy pieczarki pokrojone w pół-talarki, czekamy aż woda z pieczarek wyparuje, dodajemy odcedzoną kukurydzę.
    Jogurt mieszamy ze śmietaną (ewentualnie rozpuszczamy kostkę rosołową w połowie szklanki z ciepłą wodą i do niej dodajemy jogurt ze śmietaną), hartując dodajemy do całości. Dodajemy posiekany czosnek oraz przyprawy i zioła do smaku.

  • 2. Porcja dla 4 osób. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować