podwójna pierś z kurczaka
12 pieczarek
mała puszka kukurydzy
cebula
ząbek czosnku
mały jogurt naturalny
pół małej śmietany 18%
sól (ewentualnie pół kostki rosołowej)
pieprz
papryka słodka
ulubione zioła ( u mnie bazylia, tymianek, rozmaryn)
Kurczak z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno kroimy i smażymy, dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, gdy kurczak się usmaży dodajemy pieczarki pokrojone w pół-talarki, czekamy aż woda z pieczarek wyparuje, dodajemy odcedzoną kukurydzę.
Jogurt mieszamy ze śmietaną (ewentualnie rozpuszczamy kostkę rosołową w połowie szklanki z ciepłą wodą i do niej dodajemy jogurt ze śmietaną), hartując dodajemy do całości. Dodajemy posiekany czosnek oraz przyprawy i zioła do smaku.
Komentarze