Kurczak z młodą kapustą w schabie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Doprawione i soczyste podudzia kurczaka z młodą kapustą,osadzone w plastrach schabu to świetna propozycja na obiad.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 podudzia kurczaka
    3 plastry schabu
    1/4 małej główki młodej kapusty
    2 łyżki startej marchewki
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta ostrej papryki
    sól
    biały pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z młodą kapustą w schabie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia kurczaka i plastry schabu umyć i osuszyć,schab cienko rozbić.
    Do miseczki wlać olej dodać do niego wyciśnięty przez praskę czosnek,obie papryki oraz sól i pieprz.
    Powstałą marynatą natrzeć oba mięsa i odstawić na 30 minut.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło,dodać poszatkowana kapustę oraz marchewkę i smażyć 3-4 minuty doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na rozbitym plastrze schabu położyć na środku porcję kapusty oraz podudzie,brzegi mięsa zwinąć do środka tworząc sakiewkę,obwiązać wokoło nicią kuchenną.
    Całość zawinąć w folię aluminiową,ułożyć na wąskiej blaszce do pieczenia np,keksówce i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 1 godziny.Na 10 minut przed końcem pieczenia mięso odkryć z foli żeby ładnie się przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować