Kurczak z mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Tak przygotowany kurczak na pewno sprawi wiele radości przy stole z rodziną.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kurczak -duży: 1.8 kilograma
    - vegeta: 2 łyżki
    - mielone mięso wieprzowo-wołowe: 50 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - duże pieczarki: 5 sztuk
    - Jajko: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - olejj do smażenia: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak z mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i osuszamy.Odcinamy udka,kości skrzydełek zostawiamy.Na zewnątrz i w środku nacieramy wegetą.Wkładamy na około 30 minut do lodówki.
  • 2. Cebulę obieramy.Pieczarki oczyszczamy i razem z cebulą drobno kroimy.Podsmażamy na oleju.Doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy posiekany czosnek.
  • 3. Mielone mięso mieszamy z żółtkiem i pieczarkami.Białka ubijamy na sztywno,delikatnie mieszamy z farszem i od razu nadziewamy kurczaka.Dokładnie zaszywamy.Kurczaka wkładamy do rękawa foliowego.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować