Kurczak z kombiwara

3.4 (5 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dla mnie najgorsze w wykonaniu są obiady dla dwojga, mam akurat ochotę na kurczaka i co piekarnik odpalać dla 2 udek, trochę bez sensu, więc od dłuższego czasu używamy kombiwara, wspaniałe urządzenie właśnie na niewielkie porcje, a i smak pieczonego kurczaka jest idealny, soczysty i chrupiący, taki jak uwielbiamy :)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże udka z kurczaka
    ulubiona przyprawa do kurczaka (u mnie Kotanyi do pieczonego kurczaka)
    2 łyżki roztopionego masła do podlania kurczaka w trakcie pieczenia
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Kurczak z kombiwara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić (ja myję ), podzielić na porcje i posypać przyprawą.
    Na dno misy kombiwara wlać 1 szklankę wody, na ruszcie ułożyć porcje mięsa i włączyć urządzenie na 40-50 minut temp. 180 stopni.
    Po ok 30 minutach zdjąć pokrywę i polać mięso rozpuszczonym masłem, dalej piec, aż będzie rumiane i zachęcające do jedzenia :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować