Kurczak z fasolką i pieczarkami w śmietanie

4.5 (160 ocen)

  • 40 min

Staram się przygotowywać smaczne i syte obiady. Ta fasolka do takich należy a jej nieziemski smak zachwyci każdego:)))

  • 40 min

Składniki:

  • 450 g zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
    300 g pieczarek
    300 g fileta z kurczaka
    330 g śmietany
    cebula
    1 duża ugotowana marchewka (lub 2 małe)
    przyprawa do potraw Kucharek
    przyprawa do kurczaka
    pieprz ziołowy
    oregano
    masło i olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z fasolką i pieczarkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i Kucharkiem i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Cebulę kroimy w piórka i również smażymy na maśle.
  • 3. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, osączamy. Marchewkę kroimy w kostkę.
  • 4. Kurczaka, pieczarki, cebulę, marchewkę i fasolkę przekładamy do garnka, dodajemy śmietanę, świeże listki oregano, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym, dusimy około 7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować