Kurczak z czerwoną cebulą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jeżeli lubicie troszeczkę poeksperymentować w kuchni to polecam ten zestaw (kurczak z czerwoną cebulą).

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 sztuka filet z kurczaka podwójny
    • 2 łyżki Przyprawa do kurczaka
    • 3 łyżki oliwa z oliwek
    • 5 sztuk czerwona cebula
    • 1 łyżka ocet jabłkowy
    • 1 łyżka ocet balsamiczny
    • 2 sztuki liść laurowy Prymat
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka po staropolsku i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek. Podsmażyć na rozgrzanej patelni na brązowo. (Nie dodajemy oliwy na patelnię bo wcześniej dodaliśmy do mięsa). Włożyć do żaroodpornego naczynia i piec 15 minut w temperaturze 140 C.
    Cebule obrać i pokroić w krążki. Zeszklić na reszcie rozgrzanej oliwy. Dodać ocet jabłkowy i balsamiczny. Podlać niewielką ilością wody (ok 5 łyżek) i gotować do miękkości na małym ogniu ok 15 minut. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie octem balsamicznym.
    Mięso wyjąć i pokroić w plastry. Wyłożyć razem z cebulą na talerze. Udekorować natką. Podawać z ziemniaczanym puree.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować