Kurczak z ciecierzycą w szpinaku

0 (0 ocen)

Syty i smaczny obiad :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 puszka ciecierzycy
    400g mrożonego szpinaku
    2 cebule
    1 jogurt naturalny
    3-4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka czerwonej czubrycy
    sól, pieprz

Kurczak z ciecierzycą w szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w zeszklić w rondlu. Kurczaka posypać czubrycą i dodać do cebuli. Podsmażyć, zalać wrzątkiem. Dodać zamrożony szpinak i gotować na małym ogniu aż się rozpadnie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić osączoną ciecierzycę, gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i kiedy przestanie się gotować dodać jogurt. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy