Kurczak z boczkiem na parze

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Kurczak z boczkiem na parze to moja propozycja na szybki obiad.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4 długie plastry wędzonego boczku
    sól, pieprz
    słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z boczkiem na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć i przekroić a pół. Doprawić z obu stron solą oraz pieprzem. Każdy filet owinąć plasterkiem boczku i posypać słodką mieloną papryką. Kotlety ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować