Kurczak z bambusem

4.5 (202 ocen)

Szybkie, orientalne danie :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 słoik pędów bambusa w zalewie
    1/2 puszki kukurydzy
    1 cebula
    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    pieprz, przyprawa chińska, sos sojowy, mielony imbir, trawa cytrynowa
    olej arachidowy
    makaron do dań z woka
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z bambusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w kostkę, obsypać przyprawami, skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.
    Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, obsmażyć. Bambusa i kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, wymieszać i zalać koncentratem rozmieszanym w 1/2 szklanki wody. Doprawić do smaku. Całość gotować jeszcze 10 minut. Podawać z makaronem błyskawicznym lub ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Bambus Gotowe sosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować